In je buurt

Vind je het leuk om te tuinieren? Wil je je buurt opfleuren en groener maken? Denk dan eens aan buurtgroen! Je gaat dan een stukje openbaar groen zelf onderhouden, bijvoorbeeld een plantenvak, boomtuin of geveltuin. Op deze pagina lees je er meer over.

Plantenvak

Wil jij een bijdrage leveren aan een groene buurt? Vind je het leuk om alleen of samen met je buren een stukje openbaar groen te onderhouden? Dat kan met een plantenvak.

Boomtuin

Een boomtuin is een minituintje rond de stam van een boom. Is er in je straat nog ruimte voor een mooie boomtuin? In overleg met de gemeente mag je deze zelf beplanten en onderhouden.

Wageningse inwoners leggen een geveltuin aan

Geveltuin

Een strook planten tegen de gevel van een gebouw noemen we een geveltuin. Wil jij met een geveltuin jouw buurt opfleuren? Kijk samen met de gemeente naar de mogelijkheden.

Nestkasten

Met nestkasten help je vogels en de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Voor het plaatsen van een nestkast in een gemeenteboom, neem je contact op met de gemeente.

Aanhanger lenen

Ga jij je buurt vergroenen? En heb je geen vervoer om tegels, zand en grind af te voeren? Je kunt hiervoor een gratis aanhanger lenen.

Plukgroen

Wist je dat je noten en fruit van gemeentebomen zelf mag rapen en plukken? De gemeente heeft het plukgroen voor je in kaart gebracht.

Groene schoolpleinen

Op een groen schoolplein kunnen kinderen elke dag volop spelen, tot rust komen, de natuur beleven en ervan leren. Ontdek hoe de gemeente je kan helpen bij het vergroenen van jouw schoolplein.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!