Eerste bijenoase in Wageningen aangelegd

De werkgroep Biodiversiteit Wageningen is gestart met het aanleggen van bijenoases in de stad. Na een lange voorbereidingstijd was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zo ver en zijn er twee van de in totaal vijf oases op verschillende plekken in Wageningen aangelegd.

Bijenoases zijn voedselvelden met meerjarige, inheemse, gifvrije bloemen en planten in de kruidlaag, struiklaag en boomlaag. Op twee locaties op en om de Wageningse Eng hebben enthousiaste vrijwilligers van de werkgroep , met gereedschap plus deskundig advies van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een ruime variatie aan inheemse struiken en halfstam fruitbomen geplant. De grondeigenaren staken zelf ook de handen uit de mouwen en zorgden voor koffie en thee met versnaperingen.

Op een perceel langs de Geertjesweg legden vrijwilligers een mooie bijenoase aan. © Remco Brand

Meer biodiversiteit

In de toekomst zal op beide locaties ook een brede strook worden ingezaaid met een inheems bloemenmengsel. Alle nieuwe struiken, boompjes en bloemen voorzien bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren straks van voedsel en schuilplekken. Zo is er een mooie stap gezet om de biodiversiteit op de Eng uit te breiden.

Werkgroep

De werkgroep Biodiversiteit heeft als doel om onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de biodiversiteit in Wageningen te vergroten. De gemeente Wageningen nam het initiatief voor de werkgroep.

Volgende plantactie op 12 maart

Op 12 maart is de volgende inplant-actie, deze keer aan de C.J. Blaauwstraat in Wageningen (oude terrein Plantenveredeling).

Wil je meewerken? De werkgroep zoekt voor deze dag nog vrijwilligers. Je kunt je aanmelden bij Nynke Groendijk, nynke.groendijk@gmail.com