Boomfeestdag: “Ik heb een regenworm gevonden!!”

Basisschoolkinderen plantten negen bomen in de Julianastraat

Op Boomplantdag donderdag 18 maart plantten leerlingen van groep 5-6 van Basisschool de Bijenkorf samen met wethouder Maud Hulshof negen nieuwe bomen langs de Julianastraat. In de Julianstraat zijn een tijdje terug zieke bomen gekapt. De bewoners zijn dan ook blij met de nieuwe bomen in hun straat. Bomen helpen tegen klimaatverandering, maken de lucht schoon en koelen de straat in hete zomers. Ook bloeien de nieuwe sierkersen prachtig in de lente.

Bodemdiertjes

De Boomplantdag begon met een gastles van Het Groene Wiel. In deze les leerden de leerlingen over bodemdiertjes en maakten ze een slinger met mooie wensen voor de bomen. Samen met de wethouder schepten ze vervolgens de plantaarde rond de boom, stampten deze goed aan en gingen op zoek naar belangrijke bodemdieren in de grond rond de bomen. “Ik heb een regenworm gevonden!!”, riep een van de kinderen enthousiast.

325 nieuwe bomen

Niet alleen in de Julianastraat zijn bomen geplant. Er zijn de afgelopen maanden veel nieuwe bomen geplant in Wageningen. In de binnenstad, langs de Generaal Foulkesweg en in Kortenoord zijn 325 bomen geplant. In veel gevallen ter vervanging van zieke bomen die eerder gekapt waren.

Plant4Daagse

De Boomplantdag maakte deel uit van de Plant4Daagse. Tussen 17 en 20 maart waren er verschillende (online) activiteiten om meer groen te krijgen in de stad. Alle informatie om zelf aan de slag te gaan vind je op deze website.