Bloembollenactie Steenbreek groot succes

Dozen vol uitgebloeide bloembolletjes zamelde de werkgroep Steenbreek Wageningen de afgelopen maanden in. Onder het motto ‘weggooien is zonde’ konden Wageningers hun ‘oude’ narcisjes, blauwe druifjes en hyacinten inleveren bij verschillende winkeliers. De bollen krijgen een tweede kans om te bloeien op de rotonde van de Marijkeweg/Troelstraweg. Afgelopen week plantten vrijwilligers daar alle bollen uit.

Inzamelpunten

Dit voorjaar kon iedereen uitgebloeide bloembollen inleveren bij bloemenwinkels en (super)markten. Daar stonden herkenbare emmers om de bollen in te doen. Er werden vooral narcissen, blauwe druifjes en hyacinten gebracht.

Volgend jaar een bonte verrassing

Vorige week zijn alle bollen aangeplant in de grasstroken langs de rotonde Marijkeweg/Troelstraweg. Dat gebeurde in overleg met de gemeente en met hulp van vrijwilligers van het AZC. Het komende voorjaar zal het dus een bonte verrassing zijn bij de entree van Wageningen vanuit Rhenen. Mooi voor mensen en goed voor insecten.

Tweede leven

Werkgroep Steenbreek was blij met de hulp van de winkeliers die meewerkten met de inzameling: Theater van de Bloem, Jumbo, Odin, De Gieterij, Jan Linders, Welkoop, Spar en Bloembinderij ‘t Binnenveld. Ze hoopt dat door de actie meer mensen zich realiseren dat uitgebloeide tuinplanten prima een tweede leven kunnen krijgen. Gooi ze niet weg, maar geef ze aan bijvoorbeeld een buurttuin die nog wat kleur kan gebruiken.

Wil je meedoen met soortgelijke acties? Mail naar: steenbreekwageningen@gmail.com.