Bijentelling kan nu al beginnen, met de hommels

Wist je dat je nu al verschillende hommels kunt spotten? De koninginnen houden in het najaar een winterslaap, vlak nadat ze bevrucht zijn. Zodra de temperatuur buiten stijgt, ontwaken ze en kan het harde werk beginnen. De koninginnen gaan dan op zoek naar voedsel (nectar en stuifmeel) en een geschikte plek voor hun kolonies. Eenmaal gesetteld, kunnen ze hun eerste broed bevruchte eieren leggen. De hommels die je nu dus ziet rondvliegen zijn allemaal koninginnen!

Op 17 en 18 april is het weer tijd voor de landelijke bijentelling en zullen ook die beestjes zich volop laten zien en horen. Zet hem vast in je agenda!

Nu alvast iets doen voor de bij? Plant een bolletje

Een grote variatie aan insecten is belangrijk bij de bestuiving van veel van ons groente en fruit. Wil je meer van deze nuttige diertjes in jouw tuin? Met een grote variatie aan bloemen krijg je een bijna net zo grote variatie aan bestuivers. Zorg er daarom voor dat je tuin vol staat met verschillende soorten bloemen, die in verschillende seizoenen in bloei staan. Het jaar begint met bollen, daarna volgen al snel de eerste bomen zoals Magnolia’s en Prunussen. Op deze manier kunnen insecten allerlei soorten planten bestuiven en kunnen wij lekker van ons eten blijven genieten.

Meer info op www.nationalebijentelling.nl