Terug naar alle activiteiten

Plant4Daagse Workshop afkoppelen regenwater

Plant4Daagse Workshop afkoppelen regenwater

Wanneer

23 maart 2023    
19:30 - 21:00

Locatie

Markt 22
Wageningen

Ben jij benieuwd hoe je in jouw eigen tuin regenwater kunt afkoppelen? Kom dan naar de praktische workshop op donderdagavond 23 maart. Je gaat naar huis met een plan voor je eigen tuin.


Afkoppelen

Afkoppelen betekent dat je de regenpijp bij jouw huis losmaakt van het riool. Het regenwater gaat dan niet meer naar het riool, maar zakt in je eigen tuin in de grond. Jouw tuin wordt minder droog in de zomer en je bespaart drinkwater dat je anders gebruikt om de tuin te sproeien. En er gaat dan geen schoon regenwater meer via het riool naar de zuiveringsinstallatie. Huiseigenaren die regenwater afkoppelen kunnen subsidie krijgen van de gemeente.

Plaats en tijd

De workshop is op donderdagavond 23 maart op het stadhuis (Markt 22), van 19:30 tot 21:00 uur.

Voor wie?

  • Voor inwoners van Wageningen met een eigen woning. Ben je huurder? Dan kun je afkoppelen met toestemming van jouw verhuurder.
  • De bodem in je tuin moet geschikt zijn om regenwater in de grond te laten zakken. Op deze kaart https://wageningen.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=9304536403b04f2390637eb2aac92199 zie je of je tuin geschikt is. Woon je in het gele of groene gebied? Kom dan naar de workshop! Woon je in het rode gebied? Dan is jouw bodem helaas niet geschikt voor het afkoppelen van regenwater. Tip: zet dan een regenton neer!
  • Bij huizen die vanaf 2012 zijn gebouwd, is het regenwater al afgekoppeld. Woon je in een nieuwe woning? Dan kun je natuurlijk wel een regenton neerzetten!

Huiswerk

Na aanmelden krijgt je van ons een mailtje met een luchtfoto van jouw huis. Teken hier de plek van jouw regenpijpen op en neem de luchtfoto mee naar de workshop.

Ik kom naar de workshop op 23 maart!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Hoe weet je van deze workshop?