Terug naar alle activiteiten

Informatieavond Nude in het Groen

Informatieavond Nude in het Groen

Wanneer

16 mei 2023    
19:30 - 21:30

Locatie

Wil je streekeigen bomen en struiken en meer vogels en vlinders op jouw erf of in de tuin? Wil je bijdragen aan het landschap van de Nude? Dat kan! Doe mee met het project ‘Nude in het Groen’ dat gelijktijdig in het buitengebied als de buurtschap van start gaat! Graag nodigen bewonersinitiatief De Nieuwe Nu en SLG jouw uit voor de gezamenlijke informatieavond op dinsdag 16 mei 2023 om 19.30 uur in het gebouw van de Duivenvereniging aan Huppelpad 2 te Wageningen. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur.

Je krijgt informatie over het landschap en de buurtschap, hoort hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. U kunt zich voor deze avond aanmelden via de website van SLG:slgelderland.nl/projecten/nude-in-het-groen of langskomen op de avond zelf.

Een erf en tuin dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en de beleving. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen en voldoende voedsel en beschutting kunnen vinden. Ook draagt het bij aan de streekeigen identiteit van de Nude.

Beplantingsplan erven buitengebied de Nude

In de Nude is in de loop van de jaren veel kenmerkende beplanting van de oeverwal verdwenen, zoals erfbeplanting, hagen en fruitbomen. Een adviseur van SLG komt kosteloos bij u langs om samen een schets te maken om het erf op een streekeigen manier aantrekkelijker en biodiverser te maken. Ook ontvangt u handige informatie met tips en inspiratie voor het beheer van het erf.

De schets wordt uitgewerkt tot een beplantingsplan waarmee je jouw erf kunt verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, knotbomen, struweelhagen of een combinatie van mogelijkheden. De beplanting wordt dankzij een subsidie van de gemeente en de provincie voordelig beschikbaar gesteld en kan worden afgehaald op de uitdeeldag eind 2023. Op deze manier versterkt uw terrein het omliggende landschap van de Nude!

Beplanting buurtschap de Oude Nude

Bewonersinitiatief De Nieuwe Nu wil samen met  bewoners van de buurtschap een streekeigen beplantingsplan opstellen voor de buurtschap de Oude Nude en nieuwe streekeigen beplanting aanplanten op openbaar terrein en erven en tuinen van de bewoners zelf. Ook deze nieuwe beplanting voor het buurtschap wordt voordelig door de gemeente en provincie beschikbaar gesteld en kan worden afgehaald op de uitdeeldag eind 2023. Zo wordt het buurtschap nog groener en mooier.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te doen aan deze beplantingsprojecten of wil je meer te weten komen over de buurtschap de Oude Nu en het omliggende landschap? Dan ben je van harte welkom op de informatieavond op dinsdag 16 mei 2023.

Aanmelden voor de informatieavond kan via slgelderland.nl/projecten/nude-in-het-groen. Ben je verhinderd op 16 mei maar heb je wel interesse om mee te doen aan dit project? Dan kun je zich via dit formulier ook alvast aanmelden voor deelname aan het project.

Dit project is een initiatief van de Gemeente Wageningen, De Nieuwe Nu en SLG en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.