Terug naar alle aanbieders
Tuinontwerper Eric Meijer

Eric Meijer tuinontwerp en adviesburo

Tuinontwerper Eric Meijer helpt particulieren en bedrijven bij het vormgeven van hun wensen voor een groene tuin. Je kunt bij hem terecht voor:

  • een ontwerp voor een nieuwe tuin.
  • een ontwerp voor het opknappen of vernieuwen van een tuin.
  • een plan voor het beplanten van een nieuwe of bestaande border (inclusief planten).
  • vragen over bijvoorbeeld beplanting, bemesting, snoeien, verlichting of (zwem)vijver.

Over tuinontwerper Eric Meijer

Tuinontwerper Eric Meijer: “Tuinen zijn mijn passie. Al sinds de tijd dat ik mijn vader hielp die als hovenier tuinen aanlegde. Ik was idealistisch en wilde van de wereld een mooier paradijs maken. Ik probeer daar aan bij te dragen door op elke locatie een paradijsje te scheppen.

Ik heb 13 jaar ecologisch onderzoek gedaan bij het Instituut voor Plantenziektekundig Onderzoek en 4 jaar klimaatonderzoek bij het KNMI. Daarna heb ik een studie Tuinarchitectuur gevolgd. Bij de ‘National Trust’ in Engeland hielp ik landhuistuinen in oude glorie te herstellen. En bij kwekerij De Hessenhof in Ede heb ik mijn kennis over bijzondere planten nog verder uitgebreid.

In 2000 ben ik fulltime een onafhankelijk ontwerpbureau gestart. Voor de aanleg van tuinen werk ik samen met vakbekwame hoveniers die aangesloten zijn bij de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners.”

Specialisme

Eric Meijer Tuinontwerp & adviesbureau is specialist in het ontwerpen en aanleggen van klimaatbestendige tuinen en plantcombinaties, met name prairieplanten (‘Dutch-Wave’).

Meer informatie en contact

Meer informatie vind je op de website van Eric Meijer – Tuinontwerp & adviesburo. Je kunt contact opnemen met Eric Meijer door te bellen naar 06 17 02 98 07.