Ik ben huurder

Huur je een woning van de Woningstichting? Dan kun je via de Woningstichting zonnepanelen op je dak laten plaatsen tegen een huurverhoging van € 2 per paneel per maand. De Woningstichting kiest de installateur en regelt de plaatsing van de zonnepanelen. Zo krijg je zonnepanelen zonder zorgen!

Wat levert me dit op?

Stel dat je 10 zonnepanelen op je dak laat plaatsen. De servicekosten voor je woning worden dan € 20 per maand hoger (10 panelen maal € 2,00). De precieze besparing hangt onder andere af van de oriëntatie van je dak en de prijs die je nu per kilowattuur betaalt aan jouw energieleverancier.

Hoe pak ik het aan?

Huur je een woning van de Woningstichting en heb je interesse in energiebesparende maatregelen of zonnepanelen op je dak? Vul het aanmeldformulier in op onze website om vrijblijvend een voorstel van de Woningstichting te ontvangen. En kijk op de website van de Woningstichting voor de mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen.

Waar draag ik aan bij?

Met zonnepanelen draag je bij aan een beter klimaat en betere luchtkwaliteit. In 2 tot 3 jaar heeft een zonnepaneel al meer CO2-uitstoot bespaard, dan het kostte om het paneel te produceren en transporteren. De levensduur van zonnepanelen is zeker 25 jaar, ze leveren dus minimaal 22 jaar milieuwinst. Goed voor je portemonnee, je leefomgeving en toekomstige generaties!

Vragen?

Heb je nog vragen over deze actie? Kijk bij de veelgestelde vragen. Of neem contact op met het Energieloket via vraag@energieloket-wageningen.nl of 0317 49 28 01.

Huur je van een andere verhuurder dan de Woningstichting?

Wijs je verhuurder dan op deze actie. Ook voor verhuurders is het plaatsen van zonnepanelen interessant: energiebesparende maatregelen verhogen de waarde van de woning. Een investering in zonnepanelen levert meer geld op dan hetzelfde spaargeld op een spaarrekening. Woningeigenaren die investeren in duurzame maatregelen aan hun huis zoals zonnepanelen, kunnen (voor maximaal 4 woningen) terecht bij gemeente Wageningen voor de Toekomstbestendig Wonen Lening.