Wageningers inspireren u graag tijdens Duurzame Huizenroute 3 en 10 november 2018

23 oktober 2018

Wethouder Anne Janssen (links) is blij dat Nora van den Broek haar huis openstelt tijdens de Duurzame Huizenroute. “Vooral hun aardwarmtepomp is heel interessant!” | Foto Marjel Neefjes

 

Tijdens de Duurzame Huizenroute op zaterdag 3 en 10 november 2018 kunt u achter de voordeur kijken bij Wageningers die duurzaam bezig zijn. Zij vertellen graag hoe zij hun huis zo energieneutraal mogelijk maakten. Wagenings wethouder Anne Janssen is blij met al die ‘inspirerende buren’.

Samen met de wethouder bezochten we alvast een van de Wageningers die graag hun huis laten zien: Nora en Marnix van den Broek op Bosrandweg 8. Zij isoleerden hun huis en lieten een aardwarmtepomp installeren. Hier leest u hun verhaal:  Verbouwing meteen duurzaam aanpakken.

Inspirerende buren

Wethouder Anne Janssen, verantwoordelijk voor de energietransitie, is blij dat Nora en andere Wageningers hun huis openstellen om anderen te inspireren. “Dit huis is een heel mooi voorbeeld van hoe je een vrijstaand huis uit de jaren zeventig kunt verduurzamen. In deze wijk, de Sahara, kan zo’n aardwarmtepomp een goede oplossing zijn. Hij kost wat meer ruimte, zowel buiten om de bronnen te slaan, als binnen voor de voorraadvaten. Maar als je een wat ruimer huis hebt met een tuin, is dat te overzien.”

Het leuke is dat er tijdens de Duurzame Huizenroute allerlei typen woningen te bekijken zijn, met allerlei typen duurzaamheidsmaatregelen. “Er zit altijd wel iets tussen wat voor jouw woning interessant is.” Wethouder Janssen raadt iedereen met verbouwplannen dan ook aan om naar de Duurzame Huizenroute te gaan. “Als je met mensen praat, dan levert dat toch vaak de beste adviezen op!”

 

Wilt u ook Wageningse duurzame buren bezoeken op zaterdag 3 en 10 november? Meld u wel even aan bij de huizen waar u langs wilt gaan, via duurzamehuizenroute.nl/wageningen. Verschillende van de opengestelde huizen zijn al eerder geportretteerd op deze website:

Kijk voor nog veel meer verhalen van inspirerende buren ook op www.wageningenwoontduurzaam/voorbeelden.