Terug naar alle voorbeelden

Het hele dak vol zonnepanelen

foto: Herman Stöver

Geplaatst: 10 mei 2013  |  Laatst aangepast: 19 mei 2020

‘We zijn begonnen met een nieuwe ketel en nieuwe ramen en kozijnen. We hebben gekozen voor trippel glas. Dat zijn drie lagen glas’

Sylvia Walter en Roland Mumm wonen met hun twee kleintjes (3,5 en 1,5 jaar) in een tussenwoning in de Roghorst. Het huishouden behoort tot de pioniers in Wageningen die meedoen aan het project om hun woning energieneutraal te maken.

Toekomst

„Onze motivatie is energie besparen. Met twee kleine kinderen ga je nadenken over de toekomst en hoe die er voor hen uitziet”, licht Walter toe. „We hebben hierover niet lang na hoeven denken en ons opgegeven. Het leuke van dit project is voor ons om te zien hoe anderen het doen, informatie uit te wisselen en ervaringen te delen.” Het gezin heeft de woning in december pas betrokken.

„Er moest een hoop gebeuren en daarom waren we sowieso geïnteresseerd in hoe we dat zo goed mogelijk konden doen”, vertelt Mumm. „We zijn begonnen met een nieuwe ketel en nieuwe ramen en kozijnen. We hebben gekozen voor trippel glas. Dat zijn drie lagen glas”, legt Walter uit.

Lees de hele pdf