Veel belangstelling inkoopactie Noordwest

5 april 2018

Al 120 inwoners van Noordwest meldden zich voor de actie om collectief duurzame maatregelen in te kopen tegen een scherpe prijs en bij betrouwbare installateurs. De actie van ValleiEnergie en de gemeente ging begin maart van start. Veel bewoners hebben de offertes al binnen voor hun maatregelen. De eerste zonnepanelen gingen zelfs het dak al op! Meedoen met de actie kan nog tot 1 mei, ook voor wie niet in Noordwest woont.

Onafhankelijk advies

Groot voordeel van meedoen met de collectieve inkoopactie is dat het veel uitzoekwerk bespaart. “Het is een hele klus om zelf je weg te vinden in alle technische maatregelen om je huis te verduurzamen,” zegt Robert-Jan Geerts van ValleiEnergie. “ En om te bepalen wat de beste optie is voor jouw woning. Als onafhankelijke partij kunnen we hierbij helpen, dus dat scheelt veel tijd en uitzoekwerk. Voor de aanschaf van zonnepanelen kunnen we door de collectieve inkoopactie ook een mooie korting op de prijs bieden.”

Keukentafelgesprekken

“We zijn druk bezig om alle mensen die zich al hebben aangemeld te adviseren over de beste mogelijkheden voor hun woning,“ vertelt Geerts “Als iemand zonnepanelen op zijn dak wil, dan is dat snel geregeld, maar voor uitgebreidere vragen komen we langs om een en ander door te spreken.” Voor de komende tijd zijn maar liefst 50 van dit soort keukentafelgesprekken gepland.

Van het aardgas af

De vragen van inwoners over het verduurzamen van hun woning zijn heel divers. “Sommige mensen denken na over hoe hun woning op termijn van het gas af kan, anderen willen alleen een paar ramen vervangen,” zegt Geerts. “Ons doel is om mensen goed op weg te helpen en de drempel om te verduurzamen te verlagen. Het gaat ons er niet om zoveel mogelijk zonnepanelen of warmtepompen te ‘verkopen’.”

Meedoen kan  tot 1 mei

De actie in Noordwest loopt tot 1 mei. Tot die tijd kunt u zich nog aanmelden. “Ook mensen uit andere wijken die hun huis willen verduurzamen zijn welkom,” zegt Geerts. Het voordeel van nu meedoen is dat de maatregelen zoals isolatie en technische installaties, gerealiseerd kunnen zijn vóór het volgende stookseizoen.

Wilt u meer weten? Lees meer over de actie en over de maatregelen die u kunt aanschaffen op de website van ValleiEnergie. U kunt ook contact opnemen met het Energieloket Wageningen.