Tweehonderd zonnepanelen op dak Pieter Pauw in Wageningen

19 februari 2019

Zorgorganisatie Vilente is bezig met het plaatsen van ruim tweehonderd zonnepanelen op het dak van woonzorgcentrum Pieter Pauw in Wageningen. Het vermogen van al deze panelen samen is 72.000 Wattpiek.

“Vilente vindt het belangrijk om bij te dragen aan het verbeteren van het klimaat”, zegt Michiel Lucas van Vilente. “We kijken altijd naar mogelijkheden om energie te besparen. Bij onze nieuwbouwlocaties houden wij standaard rekening met duurzaamheid. Zo heeft zowel de Klinkenberg in Ede als Het Beekdal in Heelsum hebben energielabel A. Ook kijken we welke duurzame maatregelen het wooncomfort van onze cliënten vergroten. Zo zorgt het groene sedumdak op Het Beekdal voor meer koelte in de zomer.”

Eerste locatie

De komende weken worden de nieuwe zonnepanelen aangesloten op het energienetwerk van Pieter Pauw. De energie die wordt opgewekt, is vergelijkbaar met het verbruik van twintig huishoudens. Het Wageningse woonzorgcentrum is de eerste locatie van Vilente waar deze zonnepanelen zijn geplaatst. “We onderzoeken of er nog meer locaties geschikt zijn voor maatregelen op het gebied van duurzaamheid, zoals het plaatsen van zonnepanelen.”

Bron: de Gelderlander
Foto: Vilente