Operatie Steenbreek levert heel veel stenen op!

20 juni 2017

Een strak blauwe hemel, een container met heel veel stenen, een vrolijke ijscoboer en een enthousiast Steenbreek team maakte de operatie Steenbreek in de Tarthorst tot een groen feestje. De gratis ijsjes vonden veel aftrek bij de jeugd en bij hun ouders en vlogen over de ijscokar. De stenen werden aangevoerd in trapkar, bakfiets, fietstassen en handen. Ongeveer 100 Wageningers hebben de actie opgepakt om hun tuin een stukje groener te maken.

Wethouder Dennis Gudden gooide de eerste tegels in de container. De lavendel en de hortensia waren favoriet onder de gratis planten. Ook het eetbaar groen (de bosbes en rozemarijn) werden door de bewoners gewaardeerd. Ontwerper Irma bezocht een aantal tuinen waar een advies van Irma van harte welkom was. Tot slot werd er ook nog GFT compost uitgegeven door afval inzamelaar ACV, zodat het nieuwe groen in de tuin een goede start krijgt.

Wethouder Dennis Gudden: “Een mooiere start van de operatie Steenbreek kunnen we niet hebben. Goed om te horen van het team dat veel mensen op de hoogte waren van de actie in Wageningen en dat we zo’n 100 planten hebben weggeven. We gaan deze actie ook in andere wijken houden. Zo dragen we allemaal (letterlijk) een steentje bij aan een groener en klimaatbestendig Wageningen. “