Start inschrijving realisatie Zonnedak GroeneWaarden

GroeneWaarden

20 augustus 2020

De inschrijving voor deelname in het grootschalige zonnedak met 5000 zonnepanelen bij de GroeneWaarden in Doorwerth is geopend. Coöperatie ValleiEnergie, Stichting Hevea Initiatief en de Renkumse ondernemer Hooijer bieden inwoners uit de regio Renkum, Wageningen, Ede en Overbetuwe deze zomer de kans om mede-eigenaar te worden van de zonnepanelen van dit zonnedak. Het zonnedak GroeneWaarden is vooral geschikt voor mensen die zelf geen zonnepanelen op het dak van de eigen woning kunnen of willen plaatsen. Zij kunnen zo toch ‘eigen’ duurzame stroom opwekken én 15 jaar lang profiteren van korting op hun energiebelasting!

GroeneWaarden is onderdeel van het bedrijf Hooijer. GroeneWaarden ligt in de uiterwaarden van Doorwerth, in de buurt van de A50 en het kasteel Doorwerth. De daken van de bedrijfsgebouwen maken het mogelijk om met en voor 500 huishoudens en ruim 5.000 zonnepanelen lokale en duurzame zonne-energie op te wekken.

ValleiEnergie is de lokale energiecoöperatie van negen gemeenten, waaronder Wageningen, op de rand van de Veluwe en Gelderse Vallei. Voorzitter Elmar Theune: “Onze leden, allen inwoners van deze gemeenten, wekken zelf lokaal duurzame stroom op. Van burgers, voor burgers!, is ons motto.”

Wim Schoonderbeek van Hevea Initiatief geeft aan: “Wij helpen de inwoners van Heveadorp met het verduurzamen van hun woningen. Heveadorp is op vele vlakken actief. Naast de voorbereiding van een waterturbine, bieden we met dit zonnedak de inwoners de kans om zelf zonne-energie op te wekken. Daarnaast blijft er voldoende duurzame energie over voor andere omwonenden uit de regio, zodat ook zij mede-eigenaar kunnen worden.”

Meedoen
Inwoners in de regio die interesse hebben in deelname kunnen zich vrijblijvend inschrijven op de website valleienergie.nl/GroeneWaarden. Voorinschrijvers krijgen voorrang bij de definitieve inschrijving. Naast mede-eigenaar worden, zijn er ook nog andere mogelijkheden om mee te doen. Voor meer informatie kan men terecht op deze website.

Foto: Annewil Hooijer zet zich in voor lokale zonne-energie