Slim energie sparen in de winter

Verwarming

21 januari 2019

In de winter levert energiebesparing veel meer op dan in de zomermaanden. Het verbruik in de koude maanden kan namelijk wel vier keer zo hoog zijn dan in de zomer. Met een aantal slimme aanpassingen kunt u al heel wat besparen.

Een goede eerste stap is om uw meterstanden goed in kaart brengen. Want wie zich bewust is van zijn verbruik, bespaart daarna al snel meer dan 10% energie, zo blijkt uit onderzoek. Dit in kaart brengen kan op verschillende manieren:  van standen noteren op een papiertje in de meterkast tot een uitgebreid Excel-bestand of gebruik van een slimme meter.
Gaat u isoleren of andere maatregelen voor energiebesparing doorvoeren? Houd dan de meterstanden van tevoren en naderhand in de gaten. Zo ziet u wat het effect is.

Snel bespaard

Met kleine maatregelen kunt u al aardig wat besparen. Gebruik bijvoorbeeld een mechanische deurbel in plaats van een elektrische deurbel, zo voorkomt u sluipverbruik van stroom. En wist u dat plisségordijnen ook mee kunnen helpen met isoleren? Hang buiten een brievenbus op of plak een borstel voor de brievenbus in de deur om warmteverlies tegen te gaan. Wilt u ook energie besparen in de winter? Kijk dan bij Maatregelen wat u kunt doen.