Pilot ‘Energieke inloop’ in Wageningen

Medewerkers van Energieloket bij de bakfiets

29 juli 2021

Update: vanwege de lockdown is de Binnenstadswinkel gesloten t/m 14 januari. De medewerkers zijn wel telefonisch bereikbaar t/m donderdag 23 december en daarna weer vanaf 3 januari.

“Als je toch in de stad bent, loop dan even langs voor energieadvies.”

Energieloket Wageningen is te bezoeken in de binnenstad op woensdagmiddag en vrijdagochtend. 

Steeds meer mensen hebben het besef en de wil om in hun eigen huis energie te besparen. Het isoleren van muren, vloeren en daken, het duurzaam verwarmen van onze huizen en duurzame energie opwekken op onze daken, het is allemaal mogelijk, maar best ingewikkeld. Nieuwe ontwikkelingen, tegenstrijdige adviezen en wisselende persberichten maken het verwarrend. Het energieloket is voor vragen bereikbaar via telefoon, mail en website. Dit wordt tijdelijk aangevuld met een informatiepunt in het centrum.

Laagdrempelig en toegankelijk informatiepunt: Hoogstraat 23

Sinds 15 september is er een pilot ‘energieke inloop’. Die loopt tot eind februari. Op woensdagmiddag (14.00 tot 16.00 uur) en vrijdagochtend (10.00 tot 12.00 uur) kun je dan binnenlopen bij de Binnenstadswinkel (Hoogstraat 23) voor informatiemateriaal en een persoonlijk gesprek over het verduurzamen van je woning. Op woensdag 29 en vrijdag 31 december is het loket gesloten. Je vindt de tijden ook in de duurzame agenda >

Ook voor VVE en huurders

Ook als je met een Vereniging van Eigenaars te maken hebt en als je huurt, ben je welkom. In overleg is het mogelijk voor energieke Wageningers van buurtinitiatieven om hier overleg of andere bijeenkomsten te organiseren. Er is een bakfiets die naar activiteiten gaat en op de markt kan staan.

Meer weten of meedoen?

Energieke inwoners of buurtinitiatieven die hier ook iets mee willen, kunnen contact opnemen met Leida van den Berg van het Energieloket >