Open huis bij 9 duurzame woningen

31 oktober 2017

Maar liefst negen duurzame woningen in Wageningen zijn te bezoeken tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november. Een mooie kans voor wie inspiratie op wil doen over energie besparen in huis! Op duurzamehuizenroute.nl/wageningen staat welke woningen het zijn.

Van zonnepaneel tot energieneutraal

Bij de negen woningen kunt u vrijwel alle duurzame maatregelen bekijken, zoals warmtepompen, gevelisolatie, pelletkachels, vloerisolatie,  zonneboilers en triple glas. Maar ook groendaken, afkoppeling van regenwater en hergebruik van bouwmaterialen. Enkele woningen zijn zelfs zo goed als energieneutraal. Het zijn ook heel verschillende woningen: vrijstaande huizen, tussenwoningen, woningen uit de jaren ’30, ’50, ’90 en 2016. Eén huis is zelfs nog volop in duurzame verbouwing.

Met eigen ogen zien

De woningeigenaren laten bezoekers graag zien hoe een maatregel uitpakt in de praktijk, hoeveel ruimte een warmtepomp vraagt bijvoorbeeld, of hoe een woonkamermuur er uitziet na isolatie. En ze beantwoorden vragen, zoals hoe je het verduurzamen van je huis aanpakt en waar je op moet letten.

Even aanmelden

Wilt u een huis bezoeken? Meldt u dan vooraf even aan. Dat kan gemakkelijk via duurzamehuizenroute.nl/wageningen. Daar staan ook de tijden wanneer u terecht kunt. Bent u zaterdag 4 of 11 november verhinderd? U kunt de woningeigenaren ook per mail vragen stellen of apart een afspraak maken.

In heel Nederland doen 800 woningen mee met de Duurzame Huizen Route. Het hele overzicht staat op duurzamehuizenroute.nl. Meer  inspiratie van Wageningse duurzamehuizenbewoners vindt u op  wageningenwoontduurzaam.nl onder ‘Inspirerende buren’.