Nieuwe subsidieregeling voor groener maken van tuin, dak of gevel

groen dak

25 september 2020

LAATSTE NIEUWS 4-10: door het enorme succes van deze regeling zijn er in een paar dagen tijd al zo veel aanvragen binnengekomen dat het subsidieplafond voor deze regeling helaas al bereikt is! De aanvragen die tot en met 2 oktober binnengekomen zijn kunnen in behandeling worden genomen. De gemeente maakt in 2021 bekend of en wanneer de regeling weer wordt opengesteld.

Gemeente Wageningen heeft een nieuwe subsidieregeling voor het groener maken van tuinen, daken en gevels. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen de subsidie per direct aanvragen.

Een groene stad heeft veel voordelen. Groen is belangrijk voor onze gezondheid, voor natuur en klimaat. Een ander voordeel is dat groen verkoeling geeft tijdens warme zomerdagen. Ook kan het regenwater beter worden opgevangen met minder tegels. Daarom wil de gemeente Wageningen inwoners, bedrijven en instellingen stimuleren om hun tuin, dak of gevel groener te maken. Hiervoor is vanaf nu een vergoeding (subsidie) beschikbaar.

Inwoners kunnen subsidie krijgen voor het aanleggen van een groen dak op bijvoorbeeld de aanbouw, garage of fietsenberging. Maar ook voor het vervangen van tegels of grint uit de tuin door groen. Daarnaast stimuleert de gemeente het aanleggen van groene geveltuinen en groene erfafscheidingen zoals een heg.

Voorwaarden en hoogte bedrag
Op de website van de gemeente Wageningen kunnen inwoners, bedrijven en organisaties meer informatie vinden over de hoogte van de subsidie en de bijbehorende voorwaarden. Ook staat hier een online aanvraagformulier. Er zit een beperkt bedrag in de pot, dus op=op.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op wageningen.nl