Nieuwe elektrische deealauto van MyWheels in Wageningen

De nieuwe MyWheels-auto ZOE

25 augustus 2020

Autodelen is goed voor het klimaat. Autodelers hebben samen minder auto’s en rijden minder kilometers omdat ze vaker kiezen voor fiets, bus en trein. Daardoor veroorzaken zij een 8 tot 13% lagere CO2 uitstoot dan autobezitters. En dat betekent dat elke deelauto van MyWheels een CO2 uitstoot per jaar bespaart dat gelijk staat aan 425 bomen. Ook is autodelen een stuk goedkoper dan een auto bezitten. Alles bij elkaar ben je op jaarbasis 40% goedkoper uit. Naast goed voor het klimaat, is het ook nog eens goed voor je portemonnee. Autodelen maakt elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar en is nog beter voor het klimaat. MyWheels zet zich in voor uitbreiding van elektrisch autodelen met steun van de Provincie Gelderland. Sinds kort staat er een nieuwe elektrische MyWheels-auto in Wageningen.

Nieuwe elektrische deelauto in Wageningen
MyWheels heeft een tweede elektrische deelauto geplaatst in Wageningen. De auto staat op de Stadsbrink tegenover de fietsenstalling. Het is een nieuwe Renault Zoe met een 52 kwh accu met een actieradius in de praktijk van 300 km, dus ruim genoeg voor de meeste ritten. Je kan natuurlijk altijd onderweg laden. Eerder heeft MyWheels al een elektrische auto geplaatst samen met de gemeente Wageningen. Dat is een Nissan Leaf die op het Bolwerk aan de Niemeijerstraat staat. Ook in de nieuwe woonwijk ENKA in Ede is een nieuwe elektrische Renault Zoe geplaatst in samenwerking met de bewoners.

Gratis lidmaatschap
Je kan de auto ook een uur uitproberen en ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Je kan gratis lid worden van MyWheels en betaalt per rit. Je betaalt dus geen abonnementskosten.

MyWheels missie
MyWheels streeft ernaar om met autodelen het aantal auto’s in Nederland terug te dringen van 8 naar 1 miljoen in 2030. Hiermee willen zij bijdragen aan leefbare buurten en een lagere CO2-uitstoot. Je kunt bij MyWheels deelauto’s van huren die je opent met je smartphone en/of chipkaart.
MyWheels werkt nog steeds met beheerders, onmisbare vrijwilligers, die MyWheels tot een unieke community maken. MyWheels heeft een hele actieve community in Wageningen met in Wageningen inmiddels meer dan 1000 leden en 17 auto’s in eigendom van MyWheels. Ook bedrijven en instellingen kunnen net als de gemeente Wageningen gebruik maken van MyWheels.

Meer info vind je op mywheels.nl >