Ik woon in een VvE

Nude een VvE rechtop

Als u in een appartementencomplex woont kan energie besparen ook best ‘complex’ zijn. Voor veel maatregelen (dakisolatie, zonnepanelen) is immers een besluit van de vergadering nodig. Wageningen heeft 173 VvE's met daarin 2276 woningen. Veel van die VvE's hebben nog een energielabel E, F of zelfs G. Werk aan de winkel dus. De gemeente Wageningen en haar partners helpen u er graag bij!

Energieloket: ook voor VVE's!

Ook VVEs kunnen terecht bij het Energieloket. Afhankelijk van de vraag word u geholpen door het gemeentelijke energieloket (Robert-Jan) of door een VVE-specialist uit de regio.

Subsidie voor energieplan en procesbegeleiding

VvE's in Gelderland kunnen subsidie aanvragen voor een energiescan en (daarna) voor procesbegeleiding om daadwerkelijk te gaan verduurzamen. Meer hierover leest u op de website van de provincie Gelderland. Wij vragen VvE's die hier gebruik van willen maken ook even contact op te nemen met de gemeente via het Energieloket.

Forse energiebesparing bij VVE's mogelijk

De gemeente begeleidt  samen met een club van professionals VvE's in energierenovaties met een grote ambitie. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neemt u gerust contact op met het Energieloket.

In deze brochure vindt u voorbeelden van VvE’s waar het gelukt is om fors op energie te besparen. Sommige lukt het zelfs tot 80% te besparen. VvE 'Lindenhove' in Apeldoorn is hier een voorbeeld van. In dit krantenbericht en deze folder leest u daar meer over.

Nolensstraat

De VvE aan de Nolensstraat (2-40) in de Nude heeft de aftrap gedaan in dit project. In de tweede helft van 2019 is hier een Nul-op-de-Meter renovatie uitgevoerd. Het proces wat hieraan vooraf ging is zeer leerzaam geweest, en veel inzichten kunnen gebruikt worden voor andere VVE's.

Inspiratieochtend Nolensstraat: 18 januari 2020

Op 18 januari 2020 wordt er een inspiratieochtend georganiseerd voor VVE-bewoners en andere geïnteresseerden. Enkele betrokkenen zullen hun ervaringen rondom dit project delen, en er is de gelegenheid om in het gerenoveerde gebouw een kijkje te nemen. Meer informatie over deze ochtend vind u hier. Bent u van plan te komen, meldt u dan a.u.b. vantevoren aan!

Vve Nolenstraat in Nude
VvE Nolensstraat in de Nude

Schets nieuwe situatie Nolensstraat

Overige subsidies en leningen voor VvE’s

Er is een landelijke VvE Energiebespaarlening lening. Daarnaast is er de Subsidie energiebesparing eigen huis waar ook  VvE’s gebruik van kunnen maken.  Wilt u een snelle en korte uitleg van zowel de lening als de subsidie kijk dan naar deze presentatie vves-verduurzamen-wageningen.

Presentaties Informatieavond Energiebesparen voor VvE's 10 november 2016

Op 10 november was er een informatieavond energiebesparen voor VvE's in café Loburg. De presentatie die die avond is gegeven door Marianne Nevens van Energiesprong en Bakker VvE beheer vind u hier; VvE's-verduurzamen-wageningen

Zonnepanelen op uw VVE!

Als een VVE investeert in een zonnepanelen-installatie op het eigen appartementen- of flatgebouw, kan dit een behoorlijke besparing op de energiekosten opleveren voor haar leden. Wilt u graag meer informatie welke stappen uw VVE moet zetten? Klik op de volgende link voor meer informatie: <<zonnepanelen VVE>>