Ik woon in een koopwoning

Ik woon in een koopwoning

Heeft u een koopwoning? Of u zo comfortabel mogelijk wilt wonen, uw energierekening wilt verlagen of uw woning klimaatbestendig wilt maken, er zijn talloze mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Benieuwd welke duurzame maatregelen passen bij uw woning? Lees hier verder.

 

Informatie op maat

In 2020 organiseren we een serie informatieavonden, toegespitst op woningen met een specifieke bouwperiode. Huizen met verschillende bouwjaren hebben immers verschillende uitdagingen als het gaat om energiebesparing.

Ook zijn er regelmatig speed-dates waar u uw vragen kunt stellen aan een energieadviseur. Kijk hier voor de eerstvolgende data.

Omgevingsvergunning nodig of niet?

U kunt zelf kijken of er een omgevingsvergunning nodig is voor de maatregelen die u aan uw woning wilt treffen. Via het Omgevingsloket kunt u een vergunningcheck doen. Zo wordt duidelijk of u een vergunning nodig heeft, een melding moet doen, of geen vergunning nodig heeft. Check van tevoren ook de Welstandnota (pdf, 82 MB) en/of de interactieve welstandskaart.

Komt u er niet uit, dan kunt u mailen naar loketruimte@wageningen.nl. De mogelijkheden voor vergunningvrij bouwen zijn verruimd. Op de website van de Rijksoverheid (www.wetten.overheid.nl) kunt u de regels raadplegen.