Ik woon in een huurwoning

Energiekosten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. Huurt u een woning dan is het niet altijd toegestaan dat u bouwkundige energiebesparende maatregelen in uw woning gaat uitvoeren. Toch zijn er mogelijkheden als huurder. Neem hiervoor contact op met uw verhuurder.

De Woningstichting

De meeste huurders in Wageningen huren een woning of appartement bij de Woningstichting. De Woningstichting stimuleert huurders in het nemen van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf uw dak of vloer (laten) isoleren. Ook kunt u vragen aan de Woningstichting om deze maatregelen uit te laten voeren. Om deze aanpassingen in uw woning uit te (laten) voeren gelden enkele spelregels. Zo is vooraf schriftelijke toestemming van Woningstichting nodig. In deze brochure leest u hier meer over.

Zonnepanelen

Wist u dat er voor huurders van de Woningstichting ook diverse mogelijkheden zijn voor het (laten) plaatsen van zonnepanelen? Bij groot onderhoud (maar ook daarbuiten) biedt de Woningstichting de mogelijkheid zonnepanelen te plaatsen tegen een beperkte huurverhoging. Hier staat tegenover dat uw maandelijkse elektriciteitsrekening door de zonnepanelen lager wordt. Het moet wel technisch mogelijk en verantwoord zijn om zonnepanelen aan te brengen. Ook kunnen huurders van de Woningstichting zelf zonnepanelen laten plaatsen. Ook hiervoor is vooraf schriftelijke toestemming van de Woningstichting nodig.

Meer informatie

Huurt u een woning van de Woningstichting en hebt u interesse in energiebesparende maatregelen of zonnepanelen op uw dak? Kijk voor meer informatie op de website van de Woningstichting. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 0800-0317 of info@dewoningstichting.nl