Hamelakkers – Al actief

Informatieavond groot succes

Bijeenkomst Warmtetransitie 23 mei 2019

Op donderdagavond 23 mei was in het Pantarijn de Warm Wageningen avond. 150 inwoners van Wageningen spraken met elkaar, met de gemeente en met deskundigen over oplossingen om hun eigen wijk in de toekomst zonder aardgas te verwarmen.

Hieronder vindt u het verslag van deze avond, de presentaties en andere documenten die deze avond zijn gebruikt. Binnenkort volgt meer informatie uit de Wijkanalyse tool van Liander. Deze wordt op dit moment geactualiseerd.

Presentaties: plenair en voor uw wijk
Hier vindt u de plenaire presentaties en de presentatie die u in uw eigen klaslokaal heeft gezien. De deelnemers uit de Hamelakkers werden hierbij verdeeld over twee klaslokalen: Hamelakkers Zuid en Hamelakkers Noord. (Voor Hamelakkers Noord is aansluiting op een warmtenet eventueel een optie, voor Hamelakkers Zuid niet.)

Verslag bewonersgesprekken
Tijdens de bewonersavond op 23 mei spraken inwoners met elkaar de vragen, opmerkingen en oplossingen die ze hebben voor hun eigen wijk. Hier vindt u een puntsgewijs verslag.

Kaart: leeftijd riolering in uw wijk
Op deze kaart ziet u of de riolering in uw wijk binnenkort aan vervanging toe is. De leeftijd van het gasnet vindt u in de wijkanalyse tool van Liander. Deze wordt op dit moment geactualiseerd en stellen we zo snel mogelijk beschikbaar via deze website.

Kaart riolering

Kaarten: mogelijke tracés warmtenet
Hieronder vindt u een aantal mogelijke routes van een warmtenet vanuit Parenco. Het tracé ligt nog niet vast. Wel weten we al dat een mogelijk warmtenet sowieso over de Rooseveltweg zal gaan lopen.

Wijkanalyse tool Liander
In de wijkanalyse tool staan allerlei gegevens over uw wijk, zoals de samenstelling van de woningen, de leeftijd van het gasnet en de kosten voor de verschillende alternatieven voor aardgas (warmtenet, all-electric en hybride). De gegevens in de wijkanalyse tool worden op dit moment door Liander geactualiseerd. Zodra ze beschikbaar zijn plaatsen we deze hier.

 

Informatieavond 11 september 2018

Wat een geweldige opkomst op de informatieavond "Hamelakkers van gas los?" op 11 september 2018.  Mede door deze grote toeloop kwamen de "discussieronden in kleinere groepjes" en de "terugkoppeling en hoe nu verder" in de verdrukking en daardoor ook de mogelijkheid om te weten wie een actieve rol zou willen spelen in de komende energietransitie. De bedoeling was namelijk dat buurtbewoners na de informatieavond zouden afspreken om in kleine groepjes de mogelijkheden van een bepaald type warmtebron te onderzoeken.

Meedoen

Wilt u zich opgeven voor een bepaalde rol  binnen een bepaald aspect van de energietransitie, dan ontvangen wij graag uw aanmelding via Hamelakkerswoontduurzaam@gmail.com of via het contactformulier onderaan deze pagina. Vermeld hierbij welke rol u voor uzelf ziet  (meedenker, trekker, contactpersoon) en bij welk onderwerp (bijvoorbeeld welk type warmtebron) u iets zou willen en kunnen  bijdragen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw input namens Hamelakkers Woont Duurzaam.

N.B.: De powerpoint presentaties en een uitgebreid verslag van de avond vindt u onder het kopje "Bijeenkomsten" hieronder.

Informatiebijeenkomst "Hamelakkers van gas los?", 11 september 2018

Hieronder vindt u de slides van de presentaties van deze avond.
Contact

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de energietransitie in Hamelakkers of zelf ook actief worden? Laat dat weten via dit formulier.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.