Doe mee aan de leukste wedstrijd van Nederland!

27 september 2017

Hoe kunt u energie besparen en hoe kunt u in de toekomst zonder aardgas ? Ontdek het samen met  buren, collega’s of vrienden in het Klimaatstraatfeest; de leukste wedstrijd van Nederland! Kom voor meer informatie naar de bijeenkomst op woensdag 11 oktober 19.30 in het stadhuis.

Gemeente Wageningen is dit jaar wederom partner van het landelijke Klimaatstraatfeest; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Dit jaar staat het Klimaatstraatfeest in het teken van aardgasvrij wonen. Wageningse straten en verenigingen zijn de afgelopen jaren al meermalen in de prijzen gevallen!

Meedoen

Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen, samen met buren , uw Vereniging van Eigenaren, of met bijv. kerk- of sportclubleden. Deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest verdienen punten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen van 10 oktober 2017 tot eind maart 2018. De drie ‘straten’ met de meeste punten winnen een prijs. IVN Het Groene Wiel en gemeente Wageningen ondersteunen de Wageningse deelnemers.

Wonen zonder aardgas

Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar Nederland wil dat de energievoorziening in 2050 volledig duurzaam is. Wageningen spant zich er voor in zelfs al in 2030 grotendeels aardgasloos te zijn. Dat is al over 13 jaar! Grote kans dus dat de gasketel die u nu heeft hangen uw laatste is. Kunt u zich hier nog niks bij voorstellen? Doe dan mee met het Klimaatstraatfeest en leer meer over de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water.

Startbijeenkomst 11 oktober

Bent u geïnteresseerd in duurzame energievoorziening en benieuwd of het Klimaatstraatfeest iets voor u is? Woon dan de startbijeenkomst bij op woensdagavond 11 oktober van 19:30 uur tot 21:00 uur in het stadhuis (Markt 22 te Wageningen). Hier hoort u wat de wedstrijd inhoudt en wat de voordelen zijn van meedoen. De winnaars van vorig jaar zullen hun ervaringen delen en tips meegeven. Daarnaast kunt u er bij specialisten terecht met vragen over mogelijkheden rondom energie besparen en gasvrij wonen. U kunt zich aanmelden via m.langeslag@ivn.nl. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.

 Over het HIER Klimaatstraatfeest

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. In Wageningen worden deelnemers ondersteund door IVN het Groene Wiel en de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Maartje Langeslag m.langeslag@ivn.nl 06 33 58 67 58  of Sanne Meelker sanne.meelker@wageningen.nl 0317 49 29 22.