Lening voor duurzaam huis start

11 april 2018

Vanaf donderdag 12 april kunnen inwoners van Wageningen geld lenen via de gemeente om hun woning te verduurzamen. Wilt u zonnepanelen, dubbel glas of een warmtepomp aanschaffen of uw huis isoleren, maar hebt u niet al het geld direct beschikbaar? De gemeente heeft 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor leningen.

Hoe werkt het?

U kunt een lening aanvragen voor maatregelen waarmee u energie bespaart of energie opwekt. Het leenbedrag is minimaal 2.500 en maximaal 50.000 euro, inclusief btw. Het bedrag is afhankelijk van of u huurder, woningeigenaar of verhuurder bent. De rente bedraagt 1,9%. U betaalt de lening terug in 10 of 15 jaar of sneller.

Is geld lenen voor duurzame maatregelen slim?

Het kan in veel gevallen slim zijn om geld te lenen voor duurzame maatregelen. Zeker als u zoveel bespaart op uw energierekening, dat u daarmee de maandelijkse kosten van de lening kunt dekken. Na aflossing profiteert u natuurlijk blijvend van lage energiekosten. Als woningeigenaar verhoogt u met duurzame maatregelen ook de waarde van uw woning. En: u levert een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat.

Een lening aanvragen?

U kunt de lening direct aanvragen. Met vragen over de lening kunt u ook terecht bij het Energieloket Wageningen via het telefoonnummer: 06-24 35 02 83 of e-mail: vraag@energieloket-wageningen.nl

Energiefonds voor bedrijven en organisaties

Ook bedrijven en organisaties zoals kerken en sportclubs, kunnen een lening afsluiten om te verduurzamen. Daarvoor heeft de gemeente een apart Energiefonds ingesteld. Meer informatie hierover staat op www.wageningenwerktduurzaam.nl.