Is uw huis het duurzaamste van Nederland?

20 augustus 2018

Is uw huis het meest duurzame huis van Nederland?

Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route en meedingen naar de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland’. In deze verkiezing beoordeelt een jury alle aangemelde woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. Ook wie nog niet klaar is met verbouwen, mag meedoen. De prijsuitreiking is op 23 november.

Waardevolle verhalen
Het verhaal van de bewoners speelt een belangrijke rol bij de beoordeling. De juryprijzen zijn ingedeeld in vier categorieën gebaseerd op bouwperiode en type woning. Juryleden zijn Ad Straub (Universitair Hoofddocent Bouwkunde TU Delft), Leen van Dijke (voorzitter Stroomversnelling en Strategic Committee Nationaal Energie Bespaarfonds), Jan Tjemme van Wieringen (onderzoeker bij MilieuCentraal) en Fenneken Anneveld-van Wesel (architect en monumentenspecialist). Het vijfde jurylid wordt nog bekendgemaakt.

Aanmelden
Wilt u meedoen?  U kunt uw woning aanmelden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. Wat betreft de bewonersverhalen zit het in Wageningen wel goed!