Informatieavonden energiebesparing voor woningeigenaren

18 februari 2020

Per 1 juni worden de coronamaatregelen versoepeld. De informatieavonden over energiebesparing kunnen daarom – onder strenge voorwaarden – weer starten. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers en vooraf aanmelden met vermelding van uw telefoonnummer is verplicht. Dit kan via henriette.tielens@wageningen.nl. Nog vragen? Neem dan contact op met het Energieloket: 06-24 35 02 83 of vraag@energieloket-wageningen.nl.

Huizen met verschillende bouwjaren hebben verschillende uitdagingen als het gaat om energiebesparing. Daarom organiseert Wageningen Woont Duurzaam in 2020 een serie informatieavonden, toegespitst op woningen met een specifieke bouwperiode.

Bent u benieuwd hoe u in uw eigen woning het beste energie kunt besparen? Kom dan naar één van de informatieavonden. U krijgt informatie die past bij uw woningtype en er is elke avond een onafhankelijk energieadviseur aanwezig. De avonden starten om 19.30 uur.

De informatieavonden zijn toegespitst op woningen met een specifieke bouwperiode:

Bouwjaar tot 1925 (zonder spouwmuur) en monumenten
– Dinsdagavond 9 juni. Locatie: Schip van Blaauw (Generaal Foulkesweg 72)

Bouwjaar tussen circa 1970 en circa 2000 (geïsoleerd bij de bouw)
– Woensdagavond 17 juni. Locatie: Vredehorst (Tarthorst 1)
– Dinsdagavond 23 juni. Locatie: Vredehorst (Tarthorst 1)

Bouwjaar vanaf circa 2000 (redelijk tot goed geïsoleerd, focus op installaties)
– Woensdagavond 1 juli. Locatie: Vredehorst (Tarthorst 1)

De informatieavonden voor woningen met bouwjaar tussen circa 1925 en 1970 zijn al geweest. 

Twijfelt u of dit interessant is voor u? Of weet u niet zeker welke informatieavond het beste past bij uw woning? Neem dan contact op met het Energieloket: 06-24 35 02 83 of vraag@energieloket-wageningen.nl

Actie ´Hoe laag kun je gaan´

De gemeente biedt ook besparingsacties aan, gratis of met korting. Denk aan uw huis tochtvrij maken, een advies door een energieadviseur, korting op zonnepanelen. Kies het zelf! En: wees er snel bij, want op = op. Kijk voor de mogelijkheden op ´Hoe laag kun je gaan?