Grote belangstelling voor warmtepompen

31 oktober 2017

De overvolle tribune in de BBLTHK liet zien dat veel Wageningers interesse hebben in duurzaam wonen: zo’n 100 mensen bezochten de informatieavond over warmtepompen op maandag 30 oktober.

Robert Tersmette, technisch specialist van Hoom legde het toegestroomde publiek helder uit hoe warmtepompen werken, in welke situaties ze vooral goed presteren en waar je als woningeigenaar op moet letten bij aanschaf.

Gasloze wijken

Vervolgens liet Gijs Linthorst, directeur van Linthorst Techniek voorbeelden zien van de inzet van collectieve warmtepompen. Dit zijn installaties waarmee hele wijken (vanaf  75 woningen) op een efficiënte manier af te koppelen zijn van het gasnet, en dus ‘gasloos’ worden.

In Wageningen is het thema ‘gasloze wijk’ heel actueel. In de Benedenbuurt is een groep bewoners actief bezig de mogelijkheden uit te zoeken om als buurt gezamenlijk de huizen ‘van het gasnet los te maken’.  De geplande vervanging van het riool is daar een mooie aanleiding om over aanleg van een collectief systeem na te denken.

Laat je adviseren

Robert Tersmette gaf individuele eigenaars het advies om vooral te investeren in isolatie en pas daarna in de installaties. Kies er een die heel goed past bij je eigen woning en wensen, benadrukte hij, en laat je gedegen adviseren door een specialist met kennis van zaken.

Bekijk de presentaties van Robert Tersmette (pdf, 1,4MB)en van Gijs Linthorst (pdf, 1,5MB).

Bent  u op zoek naar iemand die u kan helpen om een goede keuze te maken? Kijk dan eens bij de Wageningse aanbieders.