Hulpmiddelen

  • Bespaar energie, bespaar geld: energiebesparende acties voor lage inkomens – Voer je adres in op de actiepagina en bekijk welke gratis acties voor jou beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld energieadvies, een energiemonitor om je verbruik inzichtelijk te maken, of korting op een energiezuinige koelkast. Ook kun je via de actiepagina een bezoek van de Tochtbusters aanvragen: ons klusteam komt bij je thuis met tips en een tas vol energiebesparende materialen, zoals ledlampen en radiatorfolie.
  • Vraag als huurder of de Woningstichting energiebesparende aanpassingen wil uitvoeren aan je woning. Op aanvraag kan de Woningstichting tegen een maandelijkse verhoging van de huur spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++glas aanbrengen. Ook kunnen ze tegen een maandelijkse vergoeding in de servicekosten zonnepanelen installeren.
  • Leen gratis een warmtecamera – Fotografeer samen met je buurtgenoten op een koude dag met de warmtecamera jullie huizen en zie direct waar jouw huis de warmte verliest. Neem hiervoor contact op met het Energieloket.
  • Vraag gratis begeleiding verduurzaming VvE – Woon je in een appartementencomplex en wil jij samen met je mede-eigenaren aan de slag met energiebesparing? Neem contact op met het Energieloket.
  • Ga op gratis Speeddate met een energieadviseur – Het Energieloket organiseert regelmatig speeddates met een onafhankelijke energieadviseur, meestal op vrijdagen van 15:00 tot 17:30 uur in de bblthk (Stationsstraat 2) in Wageningen. Neem contact op met het Energieloket om een plek te reserveren.