Energiebesparende maatregelen gratis of met korting voor huurders en woningeigenaren in Wageningen

19 mei 2021

Vanaf 19 mei helpt Wageningen Woont Duurzaam inwoners op weg naar een lagere energierekening. Huurders en woningeigenaren kunnen uit een keuzemenu zelf hun besparingsstap kiezen en krijgen deze gratis of met korting. Zo kunnen inwoners direct beginnen met energie besparen.

Keuzemenu
Het keuzemenu bevat voor elk wat wils. Inwoners kunnen kiezen uit een keuzemenu en zo bijvoorbeeld korting krijgen op een energiezuinige koelkast, of een gratis energiemonitor. Huurders kunnen ook kiezen voor een huisbezoek door het studentenklusteam de Tochtbusters. Zij komen gratis energiebesparende materialen in huis installeren ter waarde van €50. Huiseigenaren kunnen kiezen voor persoonlijke begeleiding bij het proces om hun huis te verduurzamen.

Hoe werkt het?
Op wageningenduurzaam.nl/hoe-laag staan alle keuzeopties op een rijtje. Inwoners kunnen zich hier aanmelden. Zij ontvangen dan per e-mail een bon die ze kunnen inwisselen voor de gekozen optie. Per adres kan één keer een optie worden gekozen. Er is een beperkt aantal beschikbaar, op=op.

RREW
Het geld voor deze actie heeft gemeente Wageningen gekregen van het Rijk, uit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Hiermee kan de gemeente, in samenwerking met woningcorporaties, woningeigenaren en huurders helpen aan verschillende energiebesparende maatregelen. Het bedrag komt geheel ten goede aan de inwoners van Wageningen.

For English, see: how-low