30 okt: informatieavond over warmtepompen

9 oktober 2017

Steeds meer mensen overwegen de aanschaf van een warmtepomp. Niet raar, want het is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel op aardgas. En aardgas heeft zijn langste tijd gehad. Wilt u meer weten over warmtepompen, en of het wat is voor u of uw buurt? Kom dan op maandagavond 30 oktober naar de informatieavond in de BBLTHK , Stationsstraat 2, vanaf  19.30 uur.

Programma
Op de informatieavond geven energieadviseurs en installateurs én bewoners met ervaring, antwoord op uw vragen over warmtepompen, voor zowel individueel als collectief gebruik. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat betekent het voor mijn woning? Waar moet ik op letten bij aanschaf? Is er subsidie voor?

U kunt binnenlopen vanaf 19.30 en uw vragen één op één te stellen aan de aanwezige deskundigen
Om 20.00 uur start er een presentatie door Robert Tersmette, technisch specialist bij HOOM, Aan het eind van zijn presentatie zal Gijs Linthorst van Linthorst Techniek kort ingaan op warmtepompen voor collectief gebruik.
Na de presentatie (zo rond 20.45 uur) is er opnieuw gelegenheid om een-op-een gesprekken te hebben met de deskundigen.

Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp zorgt op een klimaatvriendelijke manier voor verwarming en warm water. Hij haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. De warmtepomp gebruikt stroom, maar zorgt ervoor dat er minder of geen gas meer nodig is. Dat betekent flinke verlaging van de CO2-uitstoot.

Op Hieropgewekt.nl staat helder uitgelegd hoe een warmtepomp werkt. U vindt hier ook ervaringen van mensen die al een warmtepomp aanschaften. Lees ook de ervaring van Wageningse woningeigenaren met een warmtepomp: een aan de Churchillweg in en een in Noord-West.

Huis met warmtepomp bezoeken?
Op zaterdag 4 en 11 november kunt u ook gaan kijken bij enkele woningen in Wageningen die al een warmtepomp hebben. Het is dan Duurzame Huizen Route. Op de website van de duurzame huizenroute kunt u zien bij welke woningeigenaren u van harte welkom bent en op welk moment.

Deze animatie laat zien hoe een warmtepomp werkt: