Zon op Bedrijfsdaken

Zon op Bedrijfsdaken logo

Wageningen Werkt Duurzaam en de gemeente Wageningen organiseren i.s.m. adviesbureau Econnetic het Zon op Bedrijfsdaken project waarbij zonne-energiesystemen op verschillende daken worden gebundeld tot een grootschalig project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkope projectfinanciering en worden ondernemers volledig ontzorgd. In Veenendaal is deze aanpak heel succesvol en doen al tientallen bedrijven mee.

Dit project is interessant voor  daken groter dan 200 m2, idealiter beschikt u al over een grootverbruik aansluiting.

Dakeigenaren kunnen ervoor kiezen om het dak beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen, zonder dat zij een investering hoeven te doen. Ook kan de ondernemer ervoor kiezen om wel te investeren en daarmee een interessant rendement behalen. In beide gevallen wekt de dakeigenaar duurzame zonnestroom voor eigen gebruik op.

Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ (ZoB) wordt zonne-energie aantrekkelijk gemaakt door daken te bundelen tot één grootschalig project. Plaats zonnepanelen op uw bedrijfsdak en maak gebruik van de opgewekte stroom, zonder dat u hiervoor een investering hoeft te doen.

Ondernemers willen vaak wel duurzame energie van zonnepanelen, maar hebben geen tijd of capaciteit om dit te regelen of zij vinden de kosten te hoog. Reden voor Wageningen Werkt Duurzaam en de gemeente Wageningen om bij het regelen en investeren de ondernemers te ontzorgen met “Zon op Bedrijfsdaken”. Duurzaamheid wordt daarmee zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Waarom deelnemen?

Goed rendement: als u mee investeert
Groene stroom van uw eigen dak: tegen aantrekkelijke energiekosten
Verduurzaming van uw bedrijf: werken aan MVO, ook van belang voor klanten/opdrachtgevers
Uw dak gaat langer mee: minder degradatie dakbedekking
Geen geregel, geen gedoe: ECONNETIC ontzorgt!

Geen gedoe en geregel

  • Géén investering vereist
  • Wél profiteren van zonne-energie
  • Het wordt geregeld

Goed rendement

  • Mee-investeren is een optie

Voordelig groene stroom van uw eigen dak

  • Aantrekkelijke prijs, besparing energiebelasting en transportkosten

Verduurzaming van uw bedrijfspand

  • MVO, ook van belang voor klanten/opdrachtgevers/huurders