Medewerkers WUR testen e-bikes voor woon-werkverkeer

11 oktober 2019

In juni 2019 heeft Wageningen University & Research het startsein gegeven voor de pilot E-bike2WUR: medewerkers kunnen een E-bike of speedpedelec testen voor het woon-werkverkeer. Een duurzaam initiatief, vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarmee de ecologische voetafdruk wordt verkleind en tegelijk aan de vitaliteit wordt gewerkt.

Medewerkers van de WUR worden uitgedaagd door de oproep ‘rij2op5’: ‘stap in ieder geval 2 van de 5 werkdagen op je fiets’! Een jaar lang krijgen medewerkers de gelegenheid om een E-bike voor twee weken te gebruiken. Dit kan dan tevens het duwtje in de rug zijn voor het aanschaffen van een E-bike om zo in het vervolg de auto te laten staan. WUR werkt in deze campagne samen met partner E-bike2work, die alle E-bikes levert en de service en het onderhoud verzorgt.

Na de start in juni hebben er inmiddels 80 werknemers gebruik gemaakt van deze sportieve mogelijkheid: 26 keer is een speedpedelec getest en 54 keer een E-bike. Iedere twee weken verruilt de fiets weer van eigenaar. Via een intranetgroep worden tips gedeeld, collega’s aangespoord en eventuele vragen beantwoord. De reacties liegen er niet om: “Wat een geweldige ervaring was het, binnen een uur heb ik de 35 km afgelegd, vrijwel niet bezweet en heerlijk die wind door mijn haren. Geweldig goed initiatief van de WUR om dit te promoten.”
Zo zijn er al aardig wat autokilometers vervangen door fietskilometers. En dat worden er tot juni 2020 nog veel meer!

Meer informatie: resource.wur.nl