Wageningen Werkt Duurzaam zoekt adviseur voor verduurzaming van bedrijven

27 december 2017

Allround adviseur verduurzaming bedrijven

voor gemiddeld 8 à 12 uur per week in 2018 o.b.v. een raamcontract

Voor wie kom je te werken?

Je voert op basis van een raamcontract op regiebasis werkzaamheden uit voor stichting Wageningen Werkt Duurzaam. Stichting Wageningen Werkt Duurzaam – opgericht door ondernemersvereniging Wagenings Ondernemers Contact (WOC) – is een organisatie voor en door bedrijven in Wageningen die duurzamer willen ondernemen. De stichting ondersteunt bedrijven, organiseert kennisuitwisseling en zet projecten op om Wageningse bedrijven en instellingen te ondersteunen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie, circulair ondernemen en vergroening van gebouwen en openbare ruimte. Op dit moment lopen er meerdere projecten vanuit de stichting w.o.: een energieplatform op het Business en Science Park Wageningen, een energiescan-actie voor binnenstadondernemers, het project zon op bedrijfsdaken, een werkgroep vergroening. Stichting Wageningen Werkt Duurzaam wil met haar werkzaamheden een bijdrage leveren aan een klimaatneutraal Wageningen in 2030.

Wat ga je doen?

Als allround adviseur ben je inhoudelijk en procesmatig betrokken bij projecten en activiteiten van de stichting. Het gaat daarbij om de netwerk- en kennisuitwisselingsactiviteiten van de stichting die stimulerend, verbindend en organisatorisch van aard zijn. Maar ook om een rol als adviseur en deskundige op het gebied van verduurzaming van bedrijven waarin je aanspreekpunt bent voor geïnteresseerden, potentiële deelnemers, stakeholders, etc.

Wat breng je mee?

Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van het verduurzamen van bedrijven. Je hebt een visie op en affiniteit met dit verduurzamingsvraagstuk en bent sterk gemotiveerd voor het bereiken van resultaten op dit gebied. Je bent bij voorkeur deskundig op het gebied van energie en duurzame energie in de utiliteitsbouw en je bezit relevante technische, financiële, juridische en fiscale kennis.

Je bent een ervaren procesmanager. Je bent een inspirerende, sociaalvaardige persoonlijkheid, die in staat is dit transitietraject effectief te faciliteren. Je kunt mensen met de benodigde competenties bijeenbrengen en houden. Je kunt uitstekend samenwerken, luisteren en bent een bruggenbouwer. Je bent een creatieve en stimulerende gesprekspartner voor bedrijven. Je bent besluitvaardig. Je bent representatief en hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden. Het is een pré als je lokaal al bekend bent en beschikt over een goed lokaal netwerk.

Wat kun je van ons verwachten?

De werkzaamheden worden op basis van een raamcontract op regiebasis verricht. Het aantal uren bedraagt indicatief 8 à 12 uur per week in 2018 en wordt in overleg bepaald. Mogelijk kan het contract in 2019 verlengd worden. Een redelijk uurtarief wordt in overleg vastgesteld.

Hoe kun je reageren?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Frank Zegers (06-51095218). Als je wilt solliciteren stuur dan een brief met CV naar: info’at’wageningenwerktduurzaam.nl.