Verzilver uw dak met zonnepanelen

19 juni 2020

Provincie Gelderland wil de opwek van duurzame energie stimuleren. Hierbij is er een voorkeur voor zonnedaken, liever dan het opofferen van landbouwgrond en natuurgebied voor een zonneveld. Verzilver daarom uw dak met zonnepanelen, met begeleiding op kosten van de provincie.

Om ondernemers en instellingsmanagers te stimuleren tot het plaatsen van zonnedaken, is het programma Verzilver Uw Dak gestart. Dit heeft twee doelen:

  1. meer subsidie binnenhalen voor zonnedaken en
  2. wanneer de SDE+ subsidie is ontvangen, bijdragen aan de realisatie van een zonnedak.

Fit Our Future helpt u op weg

In de regio Foodvalley en Veluwe Noord is het Edese bedrijf Fit Our Future aangesteld om op kosten van de provincie geïnteresseerde ondernemers op weg te helpen. Zij doen eerst een dakscan en maken op basis daarvan een aantal businesscases. Indien gewenst wordt postcoderoos via ValleiEnergie ook meegenomen in de businesscase analyse. Daarna kunt u eventueel de SDE++ subsidie ook laten aanvragen op kosten van de provincie. In 2019 is onder deze regeling in FoodValley en Veluwe Noord voor 120 ondernemers een dakscan en businesscase analyse uitgevoerd. Bijna de helft van hen heeft SDE subsidie laten aanvragen. Wilt u hier meer over weten? Bel Peter Reidsma (06-22422978) of mail naar info@fitourfuture.com.
Groeiversneller zon: oostnl.nl/nl/zon

Adviseur inhuren

Heeft u een SDE+ beschikking en weet u niet zo goed hoe u alles geregeld moet krijgen? Dan kunt u een voucher van de provincie aanvragen. Met deze voucher kunt u een adviseur inhuren die u van A tot Z begeleidt bij de realisatie van uw zonnedak, 50% van zijn/haar kosten worden vergoed door de provincie. Sinds november 2019 hebben hier in geheel Gelderland al 140 bedrijven gebruik van gemaakt. Wilt u hier meer over weten? Bel Jolanda Berentzen (088 667 01 00) of mail naar degroeiversnellerzon@oostnl.nl