Tweede Mijlpaal Klimaatneutraal voor actie winkeldeuren

uitreiking mijlpaal winkeldeuren actie foto: guy-ackermans

18 januari 2018

Gisteren reikte wethouder Lara de Brito voor de tweede keer de Mijlpaal Klimaatneutraal Wageningen uit. De vorige keer hoog op het dak van het Marin, deze keer midden in de Hoogstraat tussen de winkels, want de Mijlpaal ging naar Stichting Ondernemersfonds (SOW) voor de actie met de winkeldeurbordjes ‘Natuurlijk zijn wij open, we zijn alleen dicht om energie te besparen”.

Energie besparen

SOW was één van de initiatiefnemers van de actie om meer winkeldeuren dicht te houden bij kou. Zodat warmte in de winkels blijft en niet – letterlijk – de deur uitvliegt. Alle winkeliers in het centrum kregen in december een vrolijk bordje om op hun deur te hangen, waarmee ze het winkelend publiek laten zien: we zijn open, maar we houden de deur dicht om energie te sparen. Inmiddels doen al meer dan 100 ondernemers in het centrum mee; een Mijlpaal waardig.

Winkeliers geven signaal af

Winkeldeuren dichthouden in het stookseizoen bespaart veel aardgas en daarmee veel CO2-uitstoot. De winkeliers geven er ook een helder signaal mee af aan het publiek dat energie verspillen zonde is. Lara de Brito: “Al jaren spraken mensen mij op straat aan: die open deuren in de winter, is daar nou niets aan te doen? Het is mooi dat we dit nu oplossen met deze positieve actie. Dit werkt veel beter, want winkeliers worden enthousiast.”
De wethouder gaf de Mijlpaal aan Stichting Ondernemersfonds (SOW); de mijlpaal gaat steeds naar partijen die actief bijdragen aan het doel Wageningen Klimaatneutraal in 2030.

Bordje ‘Natuurlijk zijn wij open’ aanvragen?

Ondernemers die ook graag een bordje ‘Natuurlijk zijn wij open’ ontvangen, kunnen dat aanvragen bij centrummanagers Ilonne Bongers en Robert Frijlink.
E-mail: info@wageningencentrum.nl