Studenten onderzoeken circulair ondernemen Nudepark

28 februari 2020

Bedrijfskundestudenten van CHE deden de afgelopen maanden onderzoek naar afvalstromen op het Nudepark in Wageningen. Zij spraken daar met meerdere ondernemers. Tijdens hun eindpresentatie vertelden de studenten dat ze er erachter kwamen dat er voor ieder bedrijf een mogelijkheid is om circulair te ondernemen. De adviezen waren onder andere: je afval verkopen voor een vergoeding, meer Cradle-to-Cradle producten inkopen en verkopen, en overstappen naar duurzamere manieren van rijden.

Zeker duurzaam rijden is voor iedere ondernemer met een auto of bestelbus realistisch. In deze tijd zijn er tal van waterstof of elektrische wagens verkrijgbaar. Het is zeker de moeite waard om uit te zoeken wat het voor een ondernemer kan betekenen. Bovendien staan er tegenwoordig steeds meer laadpalen en zijn er tankstations in de buurt die duurzame brandstoffen verkopen. Op het Nudepark staat Orangegas die ook duurzame brandstoffen verkoopt.

De studenten hebben met plezier aan hun onderzoek gewerkt: “Wij zijn erg blij dat wij een steentje mochten bijdragen om de bedrijven en de natuur een stukje te helpen. Tevens willen wij Wageningen Werkt Duurzaam bedanken voor de samenwerking met het onderzoek op het Nudepark.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor u als ondernemer? Neem dan contact op met Joost Straat of Robin Smale.