Tot 15% energiebesparen zonder investering

ik stop verspillingVoorkom verspilling door inzicht in energieverbruik

Onderzoek wijst uit dat bedrijven 10-15% kunnen besparen op hun energiekosten  (zonder investeringen) door beter inzicht in het energieverbruik. Denk daarbij aan de ventilatie die ‘s nachts en in het weekend door blijft draaien of de verwarmingsketel die in het weekend brandt omdat de regeling niet goed is ingesteld. De winkel waar ‘s nachts het licht in het magazijn blijft branden. Door gebruik te maken van energiemonitoringdiensten kunt u dit inzicht krijgen en beginnen met besparen.

Door inzicht in het gasverbruik per uur en het elektriciteitsverbruik per kwartier, is eenvoudig na te gaan waar de grootste energieverbruikers in uw bedrijf of organisatie zitten. Daardoor zijn mogelijke afwijkingen van het normale gebruik snel te achterhalen en dus te stoppen.

Erkende en gecertificeerde diensten, die van u toestemming krijgen om de meetgegevens van uw ‘slimme’ meter uit lezen presenteren uw energieverbruik in handige grafieken voor u on-line.

Slimme meter

De komende jaren worden alle elektriciteitsaansluitingen tot en met 3 x 80 A (kleinverbruikaansluitingen) door de netbeheerders gratis voorzien van een slimme meter. Wilt u niet zo lang wachten? Voor €60,- vraagt u een slimme meter (voor elektriciteit en gas) aan en plaatst de netbeheerder deze binnen enkele maanden. Bedrijven met een grootverbruikaansluiting (groter dan 3 x 80 A) hebben al meter die op afstand uitgelezen kan worden. Deze bedrijven kunnen een erkende meetdienst inhuren die het monitoringsysteem ter beschikking stelt.

Wat voor diensten zijn er

Enkele van de diensten zijn:

Uw energiespaarpot

De kostenbesparingen op door niet te verspillen kunt u gebruiken om uw

energiespaarpot te vullen. Daarvan kunt investeringen doen die uw gebruik verder verlagen en nog meer kostenvoordeel opleveren.

Meer informatie:

Vragen? Neem contact op met de energiecoach van Wageningen Werkt Duurzaam