Nieuwe deelnemer Klimaatplan: Kinderopvang Wageningen

kinderopvang

15 september 2017

Kinderen zijn de toekomst. Daarom sloot ook Kinderopvang Wageningen zich aan bij het Klimaatplan. Directeur Onno Bakker vindt dat vanzelfsprekend, want hij geeft kinderen graag mee hoe belangrijk klimaat, groen en gezondheid zijn. Ze zijn zelf al goed op weg; op de klimaatbijeenkomst van 31 augustus legde hij enkele contacten om nog verder te komen.

Meer ambities

“Op een aantal van onze panden liggen zonnepanelen, onze speelpleinen zijn vergroend, we vervangen verlichting standaard door ledlampen, we kiezen voor biologische zuivel en brood en kopen zoveel mogelijk lokaal in”, vertelt Bakker. “Maar we hebben meer ambities. Als  volgend jaar ons contract met de energieleverancier afloopt, willen we kijken of we met Vallei Energie in zee kunnen. En op de Klimaatbijeenkomst hoorde ik over een Wageningen UR-project om voedselverspilling tegen te gaan, daar praat ik verder over met hen.  Ook willen we met Frank Zeegers van Wageningen Werkt Duurzaam bekijken welke stappen we nog meer kunnen zetten.”

Samen meters maken

Onno Bakker is blij met het netwerk rond het Klimaatplan. “Het zou goed zijn als alle Wageningse bedrijven zich aansluiten. En dat er echt besluiten worden genomen, dan kunnen we met elkaar meters maken.” Hij wil ook de ouders van de kinderen op de opvang erbij betrekken. “We gaan ze het zeker vertellen als we overstappen naar een lokale en duurzame energieleverancier. Groene speelpleinen, gezonde voeding: we doen het heel bewust voor de toekomst van de kinderen. Dat mogen we nog wel wat meer laten zien.”