Mijlpaal voor MARIN: zonnedak grote stap richting Wageningen Klimaatneutraal

8 december 2017

Wethouder Lara de Brito overhandigt de Mijlpaal Wageningen Klimaatneutraal aan Frank Zegers (coöperatie Zon op MARIN, links op foto) en MARIN-directeur Bas Buchner. – Foto: Guy Ackermans

 

Donderdag 7 december ontving MARIN de Mijlpaal Wageningen Klimaatneutraal uit handen van wethouder Lara de Brito. Het bedrijf heeft namelijk op zijn dak een derde zonne-energiesysteem van 1200 panelen gerealiseerd. De uitreiking vond plaats tijdens de infobijeenkomst ‘Zon Op Bedrijfsdaken’ (zie nieuwsbericht . De Mijlpaal gaat als wisseltrofee een ronde maken langs Wageningse bedrijven die mooie stappen zetten richting het gezamenlijke doel: Wageningen Klimaatneutraal in 2030.

Huishoudens financieren zonnepanelen

Het nieuwe zonne-energiesysteem van het MARIN mag met recht een mijlpaal genoemd worden. Samen met de 2000 panelen die al op de grote daken van de proefbassins lagen, levert dit systeem namelijk duurzame energie op voor zo’n 300 huishoudens. Frank Zegers van de coöperatie ‘Zon op MARIN’: “De 1200 nieuwe panelen zijn gefinancierd door 78 huishoudens, waarvan ongeveer de helft MARIN-medewerkers. Het was leuk om te zien hoeveel belangstelling er was van burgers die op hun eigen dak geen panelen kunnen plaatsen.” (Zie ook nieuwsbericht 3e zonnecentrale MARIN)