Maandag 1 juli workshop voor binnenstadondernemers: Begrijp je energiefactuur! En is ie niet te duur?

28 mei 2019

Op maandagochtend 1 juli a.s. van 9:00 tot 11:00 uur organiseert Wageningen Werkt Duurzaam in samenwerking met SOW een workshop voor retail en horeca ondernemers in de binnenstad met als thema:

Begrijp je energiefactuur! En is ie niet te duur?

 

De workshop wordt gehouden bij Colors World Foods aan de Markt 15. Verse koffie, thee, fris en wat lekkers wordt geserveerd.

De energiefactuur is voor veel ondernemers een raadsel. Hoe is die factuur opgebouwd uit de werkelijke energieprijs en de verschillende heffingen? En betaal ik niet te veel? Wat betalen mijn collega’s? En kan het verstandig zijn om over te stappen om kosten te besparen? Voor bedrijven met een grootverbruikaansluiting is het nog ingewikkelder. Die betalen apart aan de energieleverancier, netwerkbedrijf Liander en meetdienst (Kenter). Zij kunnen vaak naast de besparing op de energieafactuur ook nog besparen op de kosten van Liander en Kenter.

In de workshop komen al deze vragen en kansen op kostenbesparing aan bod. Neem je energiefactuur mee zodat we kunnen vergelijken wie er wat betaalt, wat de verschillen zijn en wat het voordeel van overstappen zou kunnen zijn.

Het programma bestaat uit:

  • Workshop energiefactuur (70 minuten)
  • 1 of 2 korte pitches van ondernemers die met de Energiequickscan van Wageningen Werkt Duurzaam aan de slag gegaan zijn (10 minuten)
  • Sanne Meelker (projectleider Warmtetransitie) komt vertellen hoe Wageningse woningen en bedrijven stapsgewijs steeds duurzamer verwarmd kunnen gaan worden (20 minuten)
  • Ruimte voor vragen / discussie (20 minuten).

We willen je verzoeken je aan te melden voor deze bijeenkomst.