Hoe kan WWD u op weg helpen naar een duurzamer pand?

Welke ondersteuning biedt Wageningen Werkt Duurzaam?

 

 

1) Hulp met advies

U krijgt advies over welke energiemaatregelen u kunt treffen om uw pand duurzamer te maken, wat u een effectieve kostenbesparing op kan leveren.

Dit kan op drie manieren:

 

2) Hulp met financiering en subsidies

Wageningen Werkt Duurzaam kan u helpen financiering in de vorm van een lening via het Energiefonds Wageningen. De subsidiemogelijkheden en de fiscale maatregelen die mogelijk zijn voor maatregelen nemen we op in ons advies. Wij vragen ook subsidies voor u aan of kunnen u daarbij ondersteunen.

 

3) Ondersteuning op weg naar de uitvoering

Heeft u alleen tijd voor het ondernemen? Wij helpen u graag met het aanvragen van vrijblijvende offertes en kunnen vraagbaak voor u zijn als wilt dat een onafhankelijke partij met u meedenkt. Offertes kunnen we aanvragen bij een netwerk van lokale en regionale leveranciers of bij uw huisinstallateur.

 

4) Het WWD energieprestatiekeurmerk als u maatregelen getroffen heeft

Als u maatregelen uitgevoerd heeft krijgt u een Energieprestatiekeur. Dit laat zien dat de wettelijke maatregelen uitgevoerd zijn en hoever u op weg bent naar energieneutraal. Het keurmerk kent een basiscertificaat, brons, zilver en goud. Het basiscertificaat geeft aan dat u voldoet aan de wettelijk verplichte maatregelen. Met het basiscertificaat is er voor de omgevingsdienst geen aanleiding meer om een controle in te plannen.

 

Doet u mee met WWD? geen controles door de omgevingsdienst.

Als u meedoet met WWD, in kaart brengt wat voor maatregelen u kunt treffen op weg naar energieneutraal, welke wettelijk verplichte maatregelen u nog moet treffen, kunnen wij uw bedrijfsnaam doorgeven aan de Omgevingsdienst de Vallei (OODV) en bent u 2 jaar gevrijwaard van de controles op de wettelijke energiemaatregelen.

 

 

Download onze folder over ondersteuning door folder over ondersteuningsmogelijkheden door Wageningen Werkt Duurzaam.