Energieadvies

Wilt u concreet aan de slag met een energieadvies? Meld u aan voor een verkennend adviesgesprek of een energiescan met een plan van aanpak voor de uitvoering.

1) U wilt eerst een gratis verkennend adviesgesprek met een energieadviseur

Een energieadviseur van Wageningen Werkt Duurzaam komt bij u langs. U kunt uw vragen stellen, uw ambities delen en u krijgt direct advies over o.a. de mogelijke maatregelen, over eventuele subsidies, financiering en leenfaciliteiten. Verder kunnen we samen de vervolgstappen in beeld brengen en een voorstel maken voor maatwerkadvies. Dit gesprek duurt ca. 1 uur.

Meld u hier aan voor een gesprek met een EnergieAdviseur >

Heeft u een specifieke vraag? Of vraagt u zich af waar u het beste kunt beginnen? Neem dan gerust telefonisch contact op of stel uw vraag per mail. Dat kan via info@wageningenwerktduurzaam.nl of (0317) 492 801. Pauline Schakenbos staat u graag te woord namens het duurzaamheidsloket voor ondernemers.

2) Meld u aan voor een Energiescan

Een energieadviseur komt namens Wageningen Werkt Duurzaam komt bij u langs. Afhankelijk van uw specifieke situatie en behoefte bepalen we de inhoud van de scan. De energiescan is gericht op maximale verduurzaming van uw pand en brengt de bijbehorende besparingsopties voor uw bedrijf in kaart, inclusief een onderbouwing van de investeringskosten. Daarnaast bieden we ook inzicht in het huidige verbruik en kijken we of er nog energiebesparingskansen zijn die voortkomen uit de wettelijke Erkende Maatregelen Lijst (EML) en de energielabel C plicht voor kantoren.

3) Plan van aanpak voor de uitvoering ?

U heeft een energiescan laten uitvoeren en de mogelijkheden zijn in kaart gebracht. Maar met welke maatregelen gaat u wanneer aan de slag? De energiecoach helpt u met het opstellen van een plan van aanpak dat u houvast en inzicht biedt in de vervolgstappen. Het omvat een uitwerking van de technische en financiële haalbaarheid van verduurzamingsmaatregelen, met als doel maximale verduurzaming van uw pand. Indien gewenst kan aanvullend worden gekeken naar fiscale voordelen en subsidie- en financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld het Energiefonds Wageningen. De energiecoach kan aanvullend ook ondersteunen bij het aanvragen van subsidies en het mee-beoordelen van offertes.

Meld u hier aan voor een Energiescan met Plan van Aanpak >

Kosten ondersteuningstraject 

Dankzij subsidie van de gemeente Wageningen en de provincie Gelderland kan het het ondesteuningstraject tegen een gereduceerd tarief aangeboden worden:

  • Het verkennende energiegesprek is kosteloos.
  • Voor een uitgebreid vervolgtraject ter waarde van € 2.000 betaalt u slechts € 500.
    Om op de subsidie aanspraak te kunnen maken verklaart u bij de aanvraag dat u de intentie heeft om de energiebesparende maatregelen die een terugverdientijd van vijf jaar of minder hebben binnen drie jaar na de uitgevoerde energiescan uit te voeren.