Eerste lening Energiefonds Wageningen toegekend

foto Roy Ellenbroek

30 april 2018

De eerste lening van het Energiefonds Wageningen is al toegekend, meldt fondsmanager Roy Ellenbroek verheugd! Maarten Kessel van KIHON, handelaar in klassieke auto’s aan de Industrieweg, legt zijn dak vol zonnepanelen en leent een deel van het benodigde bedrag uit het fonds.

Maarten Kessel is niet zomaar de eerste lener van het Energiefonds. “Namens het Wagenings Ondernemers Contact heb ik bij de gemeente aangekaart dat zo’n Energiefonds een goed idee zou zijn”, vertelt hij. “Veel ondernemers willen graag verduurzamen, en dan is het mooi als de gemeente zo’n lening zonder ingewikkelde voorwaarden faciliteert.” Ingewikkeld was de aanvraag inderdaad niet, ervaarde Maarten. “De aanvraag is makkelijk in te vullen, je voegt de offerte van de leverancier bij, en je hebt snel antwoord.”

Fondsmanager Roy Ellenbroek vertelt dat er al meer ondernemers zijn met plannen. “Er is een bedrijf dat een lening wil voor een duurzame koelinstallatie, en een andere ondernemer wil een energiezuinig verlichtingssysteem dat runt op zonnepanelen. Die aanvragen verwacht ik binnenkort. Het mooie is dat zo’n aanvraag binnen een paar dagen rond kan zijn!”

Meer over het Energiefonds