Terug naar alle aanbieders

Bayer

Bayer logo

Duurzaamheid: onderdeel van onze bedrijfsstrategie

Op een verantwoorde manier zakendoen ligt aan de basis van de duurzame aanpak van Bayer. Risico’s kunnen we in een vroeg stadium identificeren en aanpakken, doordat we duurzaamheid opnemen ons ‘compliance management’ (bv. in de naleving van anticorruptiemaatregelen en door een verantwoorde marketing), ons hr-beleid, product stewardship, gezondheids- en veiligheidsbeleid, milieubescherming en omgang met leveranciers. Dat engagement is essentieel voor de maatschappelijke acceptatie van ons bedrijf. Met onze innovaties willen we wereldwijde uitdagingen helpen oplossen en kansen voor onze business ontwikkelen.

Onze duurzaamheidsstrategie

Onze duurzaamheidsprincipes liggen in lijn met onze bedrijfsstrategie, en versterken die zelfs.

Het is ons doel om het succes van ons bedrijf veilig te stellen en verder te stimuleren door een meerwaarde te creëren op zakelijk vlak mét respect voor sociale waarden. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van producten waar de maatschappij in de toekomst baat bij zal hebben en die veilig zijn, zowel in de productie als in het gebruik. Dat is de enige manier om duurzame, rendabele groei te realiseren en ons toekomstige succes te garanderen. Duurzaamheid is dus ook belangrijk op economisch vlak voor het bedrijf. Het is geen op zich staand element, maar maakt een volwaardig deel uit van de strategie van Bayer, net zoals onderzoek en human resources.

Sociaal engagement

Bayers sociaal engagement omvat strategische investeringen in wetenschap, educatie en gezondheid, sociale en buurtprojecten. Dat engagement maakt deel uit van de bedrijfsfilosofie. Met zijn inspanningen wil Bayer een bijdrage leveren om wereldwijd de levensomstandigheden en gezondheidstoestand te verbeteren. Zo steunt het bedrijf meer dan 300 sociale projecten overal ter wereld, goed voor een investering van 50 miljoen euro per jaar.

Lees meer over Bayers strategie, sociaal engagement, ecologische aanpak en andere inspanningen rond duurzaamheid op de website van de Bayer Group. Lees meer op www.bayer.com