Terug naar alle aanbieders

Alfa Accountants en Adviseurs

alfa accountants logo

Alfa is duurzaam

Duurzaamheid, of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), is een belangrijk onderdeel geworden voor elke organisatie. Alfa is geen duurzaamheidsactivist, maar begrijpt het algehele belang van het ontwikkelen van een duurzame economie. Immers, Alfa is overal dichtbij, en dus tevens bij de maatschappij.

Onze visie

De visie van Alfa omtrent duurzaamheid is simpel: wij werken aan en ondersteunen het ontwikkelen van een duurzame economie. Wij starten niet alleen zelf initiatieven, zoals de digitale handtekening en het installeren van zonnepanelen, wij steunen daarnaast ook talloze andere organisaties in hun duurzame projecten, zoals ZOA vluchtelingenzorg, Ride for the Roses en het Dutch Solar Boat Team. Als blijk van zorg voor de maatschappij is Alfa bovendien gecertificeerd B Corp. Dat betekent dat wij niet alleen oog hebben voor winst, maar dit tevens op een maatschappelijke verantwoorde manier bewerkstelligen, met oog voor de drie P’s; people, planet en profit.

Alfa is een B Corp

Alfa is sinds 1 december 2014 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee sluit Alfa zich aan bij de groeiende groep internationale bedrijven, die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreeft. Deze certificering onderstreept dat Alfa een bijzonder bedrijf is. Veel van onze medewerkers zijn aandeelhouders (MEBO), dit creëert een open wij-cultuur, gericht op een duurzame ontwikkeling van onze organisatie. Hiermee zijn we uniek in de accountancy. Duurzaam ondernemerschap beslaat drie gebieden, te weten: people, planet en profit.

Samen met andere gecertificeerden bouwt Alfa aan de economie van de toekomst. B Corp is een Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert op het gebied van transparantie, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een streng en uitgebreid assessment doorlopen. Ben & Jerry’s, Patagonia en Etsy behoren tot de bekendste B Corp-gecertificeerden.

Installatie zonnepanelen

Op de daken van steeds meer kantoren, waaronder Wageningen, Nijverdal, Nijkerk en Zelhem zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Door het bouwen van deze zonnepanelen zorgen wij voor een zo laag mogelijke CO2-footprint, en zorgen wij voor het milieu van de directe omgeving.