15.000 nieuwe zonnepanelen op bedrijfsdaken Wageningen

20 april 2018

Sinds eind 2017 zijn er maar liefst 20 bedrijven geworven voor het project ‘Zon op bedrijfsdaken’! Samen leggen zij ruim 15.000 zonnepanelen neer, wat gelijk staat aan ruim 2,5 hectare zonne-energie.

Onafhankelijk adviesbureau Econnetic heeft inmiddels voor deze 20 daken (15.040 zonnepanelen) een SDE+-subsidie aangevraagd bij RVO. Medio juni/juli 2018 horen de bedrijven of de subsidie wordt toegekend.

Kick-off

Wanneer de subsidie is toegekend en de voorfinanciering rond is, ontvangen de ondernemers/deelnemers een uitnodiging voor een kick-off bijeenkomst, waarin Econnetic een plan van aanpak presenteert voor de realisatie van de installaties.

Andere financiering

Er waren ook 13 bedrijven/VVE’s die door hun aansluitgrootte niet aan het collectieve project konden deelnemen. Voor hen wordt gezocht naar een andere financieringsmogelijkheid voor zonne-energie op hun dak. Stichting Wageningen Werkt Duurzaam en Coöperatie ValleiEnergie pakken dit gezamenlijk op. Met het Energiefonds voor bedrijven of de Stimuleringslening voor woningen zijn er zeker mogelijkheden!