Elektrische bakfiets voor ondernemers

Elektrische bakfiets: gezond, schoon, goedkoop!

Gezonder, schoner en goedkoper. Met een elektrische bakfiets voor uw lokale transport, heeft u drie keer winst: fietsen is gezonder, een elektrische bakfiets is schoner en ook nog eens goedkoper dan een bestelbus op brandstof.

Wilt u uw mobiliteit volledig duurzaam, dan kunt u de bakfiets nog aanvullen met een elektrische bestelbus of e-scooter.

Voorbeelden van elektrische bakfietsen

Binnen de stad is een elektrische bakfiets vaak (vooral in de spits!) veel sneller dan met de auto. Er zijn al veel voorbeelden van elektrische bakfietsen voor zakelijk gebruik, met een (gekoelde) bak voor vracht. Er zijn tweewielers (wendbaarder) en driewielers (geschikter voor een zware lading). Er is zelfs een bakfiets waar een europallet op kan. Een andere mogelijkheid is de fietsaanhanger met ondersteuning. Deze kan gewoon achter de eigen fiets, zelfs als dit geen elektrische fiets is.

In Wageningen werken al diverse ondernemers met een elektrische bakfiets of aanhanger. Bijvoorbeeld:

  • Food of Cultures
  • Stadsbrouwerij Wageningen
  • Afvalcollectief

Advies nodig?

De gemeente Wageningen maakt ondernemers graag enthousiast voor duurzaam vervoer en werkt daarom samen met Toro E-mobilita. Zij maken tegen een gereduceerd tarief een plan van aanpak en een kostenberekening voor u. Meer info? Neem contact op met Robin Smale (Gemeente Wageningen, robin.smale@wageningen.nl) of Flip Oude Weernink (Toro E-Mobilita, flip@toro-emobilita.nl)