Woensdag 28 maart: Lezing met hapjes Toine Timmermans

19 maart 2018

Toine Timmermans van Wageningen University & Research (WUR) is expert op het gebied van voedselverspilling. Hij geeft woensdagavond 28 maart in het hotel van Rijn IJssel Vakschool Wageningen een lezing rond dit actuele thema. Leerlingen van de Vakschool en bakkerschool zullen hapjes klaarmaken van eten dat gered is uit de afvalstroom. Deze hapjes kun je proeven en geven inspiratie om ook thuis creatief met restjes eten te koken.

In Nederland verspillen we met z’n allen een enorme berg aan goed voedsel, jaarlijks tussen de 1.7 en 2.5 miljoen ton. Met een economische waarde van zo’n 5 – 6 miljard euro. Ondanks dat er steeds meer maatschappelijke aandacht is voor het onderwerp voedselverspilling en er diverse oplossingen worden geïntroduceerd, lukt het nog niet het tij te keren. Waarom eigenlijk niet? En wat is er nodig, wat zou wel tot een doorbraak kunnen leiden? Het is zeker niet alleen technologie of nieuwe innovaties, het is toch ook vooral bewustzijn en inzicht, en het toegang regelen tot de oplossingen.

Zo’n 40-45% van de verspilling gebeurt bij consumenten thuis. Per huishouden gemiddeld zo’n 450 euro per jaar. In de lezing gaat Toine Timmermans in op activiteiten die helpen dat tij te keren; activiteiten die samen met klimaatpartners, ondernemers, inwoners en de gemeente Wageningen in 2018 worden gestart in de campagne ‘’Samen tegen voedselverspilling’’.’

Deze avond wordt georganiseerd door Wageningen University & Research, de gemeente Wageningen, EerlijkWinkelen Wageningen en RijnIJssel Vakschool Wageningen. De toegang is gratis, in verband met de hoeveelheid hapjes graag wel vooraf aanmelden via ewwageningen@gmail.com.

Iedereen die meer wil weten over dit belangrijke thema is van harte uitgenodigd. Bewustwording zorgt ervoor dat we de campagne ‘samen tegen voedselverspilling’ ook echt waarmaken!

Woensdag 28 maart
RijnIJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, Marijkeweg 5 Wageningen
19.30 uur ontvangst
20.00 uur start lezing
21.00 uur borrel